Heipsan!

Viikonloppuna olimme Fannin kanssa rallytoko kurssilla. ( Rallytoko on siis tokon, agilityn ja koiratanssi liikkeiden sekoitusta.  Rallyssa on sellaisia kylttejä, joissa on kuvattuna liike, joka täytyy suorittaa. Kyltit muodostavat radan. Ralyssa on samat luokat kuin tokossa ja laji tuli Suomeen Ruotsista noin vuosi sitten.)  Alussa en ollut ihan vielä lajin sisällä ja sain tavata kylttejä, että minkälaista liikettä tarkoitetaan. Tokon perusliikkeiden ja agilityn osaaminen auttoivat kuitenkin vähäsen.  Alun jälkeen alkoi jo sujua ja loppuun mennessä käytiin kaikki mahdolliset kyltit läpi. Meillä oli ainakin Fannin kanssa hauskaa radalla hypellessä ja pyörähdellessä 360 asteen ympyröitä sun muita liikkeitä.

Hopsun kanssa normi treenailut jatkuvat. Agilityssa ollaan opeteltu "eteen" käskyä, jotta tuokin olisi sitten hallussa kunhan päästään tosi toimiin agi radalle...:) Agilityn alkeiskurssi alkaa syksyllä ja siihen asti Hopsu on mukana Fannin agi treeneissä. Hyvin hyvin kovasti odottelen sitä pentukurssin alkua. Tuosta rallysta mie innostuin niin paljon, että voisin mennä Hopsun kanssa kokeilemaan, että saataisiin ennen pentukurssia edes jotakin tuntumaa oikeasta koulutuksesta. Ryhmäämme viikonloppuna sattui ihminen, joka vetää rally koulutusta muutaman kerran täällä meillä päin.

Viikonloppuna käytiin taas koko lauman kanssa kunnolla ulkoilemassa. Hopsu neitisellä oli taas vauhti päällä. Hopsusta alkaa myös paljastua se pikkuinen paimenkoiran alku, kun paimensi Rospea ihan urakalla. Jännä olisi nähdä miten suhtautuu lampaisiin. Välillä miusta myös tuntuu, että tuolla bortsulla on tasan kaksi vaihdetta ja ne on ON ja OFF nappulat. Sisällä saatetaan riehua ja touhuta ihan hullun lailla ja sitten simahdetaan vähäksi aikaa.

Harmittaa, kun ei päästy Varkauteen Miikkua ja koiruleita moikkaamaan, mutta viimeistään sitten toukokuussa nähdään kaikki...:)