Noniin vihdoinkin sain avattua tämän blogin...

Hopsu( Päkäpaimenen Paimen Piika "Hopeanuoli" "Hopsu") tuli meille tarkalleen sunnuntaina 26.10.2008. Pikkuinen bortsu neiti on ollut meillä nyt tasan kaksiviikkoa. Yritän kuroa nyt nuo pari viikkoa umpeen ja kirjoittelen tähän ihan alusta asti.

Automatkalla pikkuinen rauhoittui syliin ja kitisi vain vähän. Ensimmäinen ilta meni tutustuessa uusiin hajuihin ja ympäristöön. Ensimmäisenä yönä nukuin Hopsun kanssa lattialla :D. Se meni hyvin, sillä neitonen ei kitissyt juuri lainkaan. Heti seuraavana päivänä Hopsu sai tutustua meidän muihin koiriin. Hyvinhän tuo sekin meni. Rospe oli kuitenkin epäluuloinen uudesta tulokkaasta ja luikki vain pikku Hopsua karkuun. Fanni suhtautui taas ihan hyvin ja leikkivät melkein heti keskenään. Muutaman päivän päästä Rospekin uskaltautui tutustua. Ensimmäiset yhteiset automatkamme sujuivat myös hyvin. Hopsu ei kitissyt juuri lainkaan.  Vaikeuksiltakaan emme ole välttyneet, kun pikkuiselle tuli pissatulehdus. Siihen se sai lääkkeet ja on tuo tainnut jo mennä ohi, vaikka lääkekuuria on vielä jäljellä.

Huih...nyt ollaan suurinpiirtein ajantasalla. Hopsun mielenkiinnoksi on muodostunut vesi. Läträä mielellään vesikupilla ja monesti on saanut sen kaadettua ja sitten koko keittiö on veden vallassa. Ulkonakin on kivä tallustella vaikka missä kuralätäköissä ja suihkuhuone kiinnostaa myös kovasti. Luulempa, että Fanni saa kesäisille uimareissuilleen seuralaisen.

Ihan alusta asti ollaan ruvettu harjoittelemaan perus tottelevaisuutta, kuten istu, maahan, seiso, seuraa, tule ja paikallaan oloa. Olemme myös harjoitelleet hihnassa seuraamista ja sen semmoisia. Ainiin ja naksutinkoulutus ollaan myös aloitettu. Hyvin on pikkuinen tajunnut tuon naksautuksen idean ja se tuleekin olemaan meille hyödyksi tulevaisuuden agility uraa ajatellen. Hyvin sujuvat myös nuo istu, maahan, seiso ja seuraa. Paikallaanolo tuottaa vielä hankaluuksia, kun ei millään pysyisi aloillaan. Luoksetulo on hyvä sisällä, mutta ulkona monesti on kaikkea muuta mielenkiintoista.