Tässä on nyt lähes kaksi viikkoa hujahtanut. Koeviikko loppui ja vuoden viimeinen jakso lähti käyntiin.Hymy Kiirettä ja hulinaa on riittänyt koeviikon loppumisesta huolimatta, kun jakso on ihan täynnä.

 Tapakoulutus alkoi ja olemme siellä Hopsun kanssa käyneet ahkerasti. Se vastaa aikatavalla pentukurssia ja tokon alkeiskurssia. Kentällä Hopsu on ihan älyttömän kiinnostunut muista koirista. Viime kerralla koulutuksessa treenailtiin toisien koirien ohittamista. Harjoituksiin kuului pujottelua toisten koirien välistä, paikallaan oloa, pareittain liikkumista, ryhmässä kulkemista, ympyrässä juoksua ja kaikkea juuri meille hyödyllistä.Nauru Alussa tuntui, että Hopsun kanssa ei tule mitään, kun jokaisen koiran kohdalla sen olisi pitänyt päästä nuuskimaan tai leikkimään. Loppua kohden kiinnostus toisiin väheni ja olin jo melko tyytyväinen sen käytökseen. Toivottavasti se alkaa pikkuhiljaa tajuta, että kentällä riittää muita koiria, eikä sen silti tarvitse päästä jokaisen luo.  Tällä hetkellä tuntuu mahdottomalta ajatukselta, että uskaltaisin treenata tuolla meidän isolla treeni kentällä Hopsu vapaana, sillä ihan varmasti se ryntäisi heti ensimmäisen näkemänsä koiran luo. Maneesissa hopsun kanssa on ollut helpompaa, kun treenataan oman treeni porukan kanssa ja tietää, että jos se karkaa, niin se ei pääse kovinkaan kauas. Sosiaalisuutta ei siis ainakaan Hopsusesta puutu, kun aina pitää päästä tutustumaan koiriin ja vastaan tuleviin ihmisiin.

Pitkäperjantaina meillä oli oman seuran agi kisat. Fannia en sinne ilmoittanut, vaan olin itse vain siellä hommissa.Kisoihin en ole meitä tälläkään hetkellä ilmoittanut, enkä tiedä kannattaako meidän enää kiertääkkään oikeita kisoja, sillä kolmosluokassa tuolla vauhdilla meillä ei ole enää mahdollisuuksia. Tavoite agi -valiosta saa sitten jäädä meille Hopsun kanssa tavoiteltavaksi.Nauru  Fannin kanssa voisimme siirtyä kisaamaan mölleihin ja epävirallisiin.   Maneesikausi siirtyy piakkoin kentälle ja Hopsu saa varmaankin ihan oman paikan treeniryhmästä. Heinäkuussa ovat seuraavat hallittavuustestit ja tavoitteena on läpäistä ne. Kesän tavoite on treenata Hopsun kanssa ahkerasti agia.

Vielä en saanut kotisivuja avattua, sillä niitten kanssa ilmeni pienoisia  teknisiä ongelmia,  mutta yritän saada ne piakkoin avattua.

Ainiin...Ensi sunnuntaina päästään Hopsun kanssa ekaan näyttelyyn ja pikkuisen jänskättää miten suoriudutaan!