Viime päivät on olleet hiljaiseloa ja joulun viettoa. Hopsusta joulukuusi on aivan ihana kun sen vedet voi juoda ja purra sen alimmat oksat. Kuusi parka on aina ihan kuiva kun joku pikkuinen bortsu käy hörppimässä ja läträämässä sen vedellä. Onneksi tuo uutuudenviehätys on vähentynyt ja kuusi on jo melkein saanut olla rauhassa.

Sairastelut on tältä erää sairasteltu ja Fannin ja Rospen lääkekuurit on ohitse. Hopsulla kuuri jatkuu vielä muutaman päivän. Saadaankin jo tilattua sitten se rokotus aika heti ensiviikolle.

Fanni ja Rospe on lepäilleet treeneistä, mutta Hopsun kanssa ollaan treenailtu. Ulkona ollaan harjoiteltu sitä samaa perus tottelevaisuutta. Paikallaan olo paranee kerta kerralta. Vähän treenailimme myös pentuagilitya. Otimme hyppyjä ilman rimoja. Tavoitteena onkin seuraavaksi saada ohjattua Hopsusta sivulta ilman että menen hypyn toiselle puolelle kutsumaan sitä. Tänään saimme myös valmiiksi med isä uudet pujottelukepit, kun entiset oli töpöt. Huomenna saamme ne virallisesti käyttöön, kun maalailut on kuivat. Fannilla alkaakin sitten teho treenailu. teimme myös joulun aikaan muutamia metsälenkkejä, niin Hopsu sai riehua ja juosta ihan kunnolla. Pikkuiselta hampaat alkoivat myös vaihtua ja nyt purraan joka paikkaa ( kuten sohvan kulmaa ja kaikkea muuta epäsopivaa...)